Търси се вратичката за 8 декември

Ще предлагат да отпадне забраната на нощните клубове

Търси се вратичката за 8 декември | StandartNews.com

За предстоящия 8 декември по-големите групи от студенти - между 15 и 20 души, ще се събират в къщите за гости. Затворените заради пандемията заведения оставят празни хотелите в големите курорти. Студентският празник обаче все пак ще бъде полят, тъй като младежите се насочват към по-малките и уединени места за настаняване. Това показа проверка на „Монитор“ в онлайн платформите за резервации.

По думите на председателя на Съюза на туристическия бизнес в Банско и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Малин Бистрин вече има резервации за празника, но те са много плахи, тъй като противоепидемичните мерки могат да се изменят всеки момент.

Според Бистрин спазването на задължителното отстояние между масите, почасовата дезинфекция и обособяването на групи от максимум 6 души по масите са напълно достатъчни, за да се чувстват студентите в безопасност по време на престоя си в някой от хотелите в курорта.

Няма да се вдигат цените,въпреки допълнителните разходи за дезинфекция на хотели и заведения - те ще останат като миналогодишните.

 Според оферти в мрежата за две нощувки в двойна стая в зимния курорт младежите ще трябва да броят по минимум 75 лв., в цената обаче не влиза изхранване. Престоят в студио за трима през същия период излиза двойно по-скъп, но към него вече се включват закуски на блок маса и празнична вечеря в механа по избор с жива музика.

Срещу 35 лв. можем да преместим афтърпартито в две от дискотеките в града, ако, разбира се, отново подновят своята дейност.

Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов бе въведен единен час за всички заведения в страната - 23:30. Междувременно от браншовите организации настояват да се „отвори вратичка” за 8 декември и Нова година, тъй като двата празника могат да донесат „глътка свеж въздух” на сектора.

За предстоящите купони те предлагат те предлагат да отпадне забраната за работа на нощните клубове и вечерният час за заведенията.

„8 декември не е само алкохолно преживяване”, заяви зам.-председателят на БХРА. Негови колеги от Боровец обаче са преустановили приема на студенти през празничните дни заради техни предишни изцепки с участие на органите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай