Търговци на зарзават се тресат от страх, затвориха цяла борса

Борсата за продажба на зеленчуци край петричкото село Кърналово е почти празна

Търговци на зарзават се тресат от страх, затвориха цяла борса | StandartNews.com

Борсата за продажба на зеленчуци край петричкото село Кърналово е почти празна. Производители и търговци масово затвориха обектите заради скъпата продукция и ежедневните проверки от Националната агенция по приходите, предаде БНР.

Масите  на дребните производители и търговци са празни от няколко дни, а големите складове на борсата са заключени. Само на три места е изложена оскъдна стока.

77-годишната Зоя Войнова продава марули, репички, спанак, има и малко домати и краставици: "Тук производителите виж къде са вече, няма ги никъде. Само пенсионерите останахме. Няма кой да влезе, няма кой да дойде да пазарува. Тук е това всичко беше с маси заредени до горе, сега къде е? Няма".

Халетата на големите търговци в съседство  също са заключени и празни. Пред входа стои автомобил на НАП. Според Зоя Войнова  присъствието на контролните органи  е добре, за да се ограничи спекулата и внасянето на некачествена стока от съседна Гърция: "Директно отдолу стоката идва, тука те работят, но без да се потят, изпокриха се".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай