Тревога в заведенията! ДДС и скъп ток заплашват бизнеса

От бранша бяха обявили, че ще се включат в протеста на работодателите, който бе отменен

Тревога в заведенията! ДДС и скъп ток заплашват бизнеса | StandartNews.com

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) поиска налагането на вето за връщането на старото ДДС на слабоалкохолните напитки. Мярката беше въведена като временна за най-засегнатия сектор през 2020 година. Беше удължена, а управляващата коалиция в момента удължи мярката до края на 2022 година.

„Научихме по-късно от медиите, че тази мярка се отменя, въпреки че беше гласувана до края на годината без дискусия, без среща с работодателските организации и без посочени мотиви“, съобщи пред бТВ председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

„Всички антикризисни мерки в Европа бяха въведени така и бяха удължени до края на 2022 г. Това, което се случи в бюджетна комисия и сме силно възмутени, е, че управляващото мнозинство при нарастващите цени на електроенергията отхвърли всякакви помощи за бизнеса“, каза още Алибегов.

По думите му от 1 юли се очаква сметките за ток да бъдат „невероятно високи“.

От бранша бяха обявили, че ще се включат в протеста на работодателските организации, който бе отменен.

"Всички национални сдружения ще се съберем в скоро време във Велико Търново и оттам ще излезем с решение какво ще правим. Не е ясно дали ще има протести заради политическата обстановка и при служебен кабинет няма срещу кого да се протестира", поясни още Ричард Алибегов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай