“Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД инвестира в зелена енергия

Дружеството планира реализацията на нова инвестиция, производство на енергия от фотоволтаици

“Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД инвестира в зелена енергия | StandartNews.com

От обява за инвестиционно намерение, публикувана на сайта на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД, става ясно, че дружеството планира реализацията на нова инвестиция, производство на енергия от фотоволтаици.

            В момента „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД използва въглища като основно гориво и за да работи в бъдеще в унисон с екологичните изисквания на Европейския съюз, трябва да положи усилия за постепенно заместване на използваното в момента гориво с алтернативи, които са щадящи за околната среда и отделят минимално количество или нулеви въглеродни емисии. Припомняме, че поради проблемите с доставките на природен газ много държави подновиха работата на вече затворени въглищни централи в опит за справяне с кризата. Въпреки временното връщане към въглищата все още са в действие плановете за постепенното им премахване и много дружества усилено работят по създаване и реализирането на нисковъглеродно производство на енергия.

            „Като една от първите стъпки към създаване на по-чисто производство на енергия, дружеството ни  планира да инвестира в строителството на фотоволтаичен парк. Благодарение на съоръжението, което планираме да построим, гражданите ще получават зелена енергия.“ каза инж. Павлин Костов изпълнителен директор на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД.

            Според инвестиционното предложение на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД, експертите на дружеството ще се заемат със строителството на фотоволтаична електроцентрала с инсталирана мощност от 5 МВ. Съоръжението ще бъде изградено на територията на бивше депо за отпадъци в гр. Твърдица.

            „„Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД има бъдеще и важно място в българската енергетика! Ще направим всичко по силите си, да удължим живота на Централата, като направим производството по-екологично!“ каза инж. Павлин Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай