"Топлофикация Плевен" спазва с най-новите екологични стандарти

През летните месеци дружеството обновява амортизирани участъци от трасетата в града

"Топлофикация Плевен" спазва с най-новите екологични стандарти | StandartNews.com

"Топлофикация Плевен" модернизира производствените мощности, като ежегодно извършва мащабен планов ремонт и профилактика. През летните месеци дружеството обновява амортизирани участъци от трасетата в града и прави цялостен оглед на всички съоръжения. С тези мероприятия се гарантира ефективната производствена дейност на дружеството по време на отоплителния сезон" каза инж. Йордан Василев, директор на „Топлофикация Плевен“. Инж. Василев посочи, че като социално-отговорно предприятие водещ принцип в работата им е опазването на околната среда и качеството на въздуха в Плевен. "Безопасните условия на труд и надеждната експлоатация на мощностите винаги са били другият ни основен приоритет." допълни инж. Василев. През годините са влагали значителни средства в зелени проекти и нови, модерни съоръжения. Техните усилия са насочени не само към гарантиране на екологичната устойчивост при производството на енергия, но и към изпълнението на европейските изисквания за намаляване на вредните емисии.

Инж. Василев даде пример с инвестицията в американска газова турбина. Инсталираната мощност на когенерацията е 32 МВт електрическа мощност и 65 МВт топлинна мощност.

Директорът на "Топлофикация Плевен" посочи, че първоначалната инвестиция е била на стойност близо 40 милиона лева. "Ние непрекъснато инвестираме в поддръжката на газовата турбина. В изпълнение на инструкцията за експлоатация на производителя извършваме миене на газгенератора на турбината веднъж месечно. На всеки 4000 часа се провежда и бороскопска инспекция. Това става 2 пъти в годината, веднъж след края на отоплителния сезон и преди началото на новия." каза инж. Василев.

В унисон с действията на европейската политика за нисковъглеродно производство на енергия, инж. Йордан Василев заяви, че ще инвестират в изграждане на заместващи производствени мощности за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия, използвайки двигатели с вътрешно горене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай