"Топлофикация Перник": Инвестираме в производство на чиста енергия

Не на последно място, ние създаваме обучени кадри, които са двигателят на всяко развито предприятие, казват от дружеството

"Топлофикация Перник":  Инвестираме в производство на чиста енергия | StandartNews.com

- Какви ще бъдат приоритетите Ви в развитието на "Топлофикация Перник", г-н Кацаров?

- "Топлофикация Перник" има четири стратегически приоритета в развитието си. На първо място, предприятието постоянно показва способността си да посрещне нуждите на своите клиенти и да надгражда качеството на услугите си. Освен това, работата в нашата дейност изисква въвеждането на нови технологии и производство на висококачествени услуги за постигането на дългосрочни резултати. В допълнение, ние инвестираме в проекти, с които искаме да постигнем производство на чиста и екологична енергия за крайния потребител. Не на последно място, ние създаваме обучени кадри, които са двигателят на всяко развито предприятие.

- В продължение на въпроса ми, каква е визията Ви за развитието на топлофикационното предприятие?

- Визията ни за развитието на "Топлофикация Перник" следва динамиката в промяната на потребностите и очакванията на настоящите и бъдещите клиенти, нормативната национална и европейска политики за енергийна ефективност, приоритет е и опазването на околната среда. Целта ни е да бъдем гъвкави, но същевременно желани и предпочитани от клиентите. Работим, за да произвеждаме електрическа и топлинна енергия от екологични горива, съобразени със зелената политика на Европа. Искаме все повече перничани да преминат към централно отопление, защото е един от най-екологичните и достъпни начини за отопление. За постигане на тази наша цел, ние се стремим непрекъснато да повишаваме степента на удовлетвореност от потребителите на топлинна енергия с различни новъведения.

- Какво според Вас търсят клиентите в днешно време?

- През годините клиентите станаха все по-взискателни. Всяко предприятие, ако иска да стои стабилно на пазара, трябва да отговаря изпреварващо на нуждите на потребителите си. Ние държим на поддържането на връзка с клиентите и адаптиране към потребностите им. Те търсят услуги, които съответстват на техния начин на живот. Като топлофикационно предприятие адаптираме услугите си, за да бъдат те достъпни и да пестим от времето на абонатите. Целта ни е да осигуряваме пълноценно обслужване на нашите клиенти.

- Как "Топлофикация Перник" подобрява клиентското обслужване?

- Нашата цел е предоставяне на изключително клиентско обслужване. Потребителите имат високи изисквания към нас, на които ние се стремим да отговаряме. Ние проучваме нуждите и изискванията на клиентите и предлагаме съответните решения. Смятам, че подобряването на клиентското обслужване  е единственият начин да изградим доверие и да удовлетворим очакванията на крайния потребител.

- Как оценявате сътрудничеството с местната власт и общност?

- Сътрудничеството между "Топлофикация Перник", местната власт и общност е от жизнено важно значение за устойчивото развитие на предприятието и града ни. Добрият диалог между всички нас е бил целта ни през всички тези години. Удовлетворени сме, че виждаме същия стремеж и от страна на Кмета, служителите в Общината, Общинския съвет и гражданите на Перник. Екипната работа е важна както за развитието на "Топлофикация Перник", така и до голяма степен за благоденствието на града ни. Голямо предприятие като нашето винаги е двигател за развитието на района. То осигурява заетост и добро заплащане, а това от своя страна се отразява положително на икономическите показатели на Перник.

За да отговорим на очакванията на гражданите и да се включим активно в борбата на местната власт за опазване на околната среда и подобряване на качеството на въздуха в Перник, ние инвестирахме в проект за производство на електрическа и топлинна енергия от природен газ. Целта ни е съвсем скоро през летните месеци да не работим на въглища. Закупихме газови когенератори, което бе първата и голяма стъпка в посока създаване на по-чисто производство. Сега работим по пускането им в експлоатация. С тази инвестиция поетапно ще заменим въглищата, които са нашето основно гориво, с природен газ. Ние ще продължаваме и занапред да вървим в посоката - устойчивото развитие и по-доброто качество на живот в региона.

- В заключение, какво послание бихте отправили към клиентите на дружеството?

Уверявам всички наши клиенти, че полагаме значителни усилия и непрекъснато се стараем те да получават качество на услугите, което очакват. Ние работим с големи съоръжения и топлопреносна мрежа, която е на доста години. Колкото и подобрения да правим, понякога се случват аварии, които се опитваме да отстраним в кратки срокове. В тези моменти се нуждаем от разбираме. Бъдете сигурни, че ние работим за повече доверие, диалог и заедно искаме да търсим правилните решения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай