Топ експерт каза кога ще гръмне бомбата с тока

Рано или късно цената на мораториума ще се плати

Топ експерт каза кога ще гръмне бомбата с тока | StandartNews.com

Мораториумът е неприятен факт, защото каквото и да се направи, потребителят плаща накрая, каза през БНР Валентин Николов, председател на Националния комитет на България в Световния енергиен съвет и бивш изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг.

Уверението на премиера, че няма да има страшни сценарии след мораториума и цените няма да скочат до небето Николов определи като „добро пожелание“.

„Сега са само пожелания. Имам чувството, че властта още не може да разбере, че е управляваща, че е в предизборна кампания и пожелава, анализира. Много добре звучи, но нещата искат действия“, подчерта Николов в предаването „Преди всички“.

„Никой да не си прави илюзията, че ще му плати някой отвънка – някоя друга държава, някоя фирма или който е да е. Винаги потребителят плаща накрая всичките глупости, които могат да бъдат натворени, докато се случи това.

В момента потребителят не може да усети цената на това, което е направено в Народното събрание, но то цъка като бомба. Рано или късно ще го плати.“

Според Николов Европейската комисия внимателно наблюдава мораториума, „забавя, но не забравя“ и рано или късно ще усетим последващи действия, които ще ни напомнят за този мораториум.

„Цената на електрическата енергия трябва да си остане пазарна. Цената и на потребителите трябва да е що-годе пазарна“, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай