Тестват толсистемата от 15 май

Пълна е готовността за тестване на толсистемата в реално време, съобщи Николай Нанков

Тестват толсистемата от 15 май | StandartNews.com

Пълна е готовността за тестване на толсистемата в реално време, както беше обявено - от 15 май, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той информира, че вече 27 камери са монтирани, за други 63, за които са издадени разрешения за строеж, ще бъдат монтирани в рамките на следващите няколко дни. Ще бъде направен и клип за това какво представлява толсистемата като информационна система.

Нанков посочи, че ще се търси баланс между частния и обществения интерес по отношение на тарифите, на обхвата на пътищата, които първоначално ще подлежат на толуване.

На среща с превозвачите ще бъде представен и анализ на състоянието на пътищата (основно втори и трети клас) във връзка с нулевата ставка, като идеята е толсистемата да бъде изградена върху тези пътища, и когато те след време бъдат ремонтирани, ще бъдат включвани поетапно в обхвата й, каквото е желанието на транспортния бранш, изтъкна заместник-министърът.

Очаква се на предстоящата среща да бъде уточнено и колко километра ще бъдат безплатните пътища, като по-думите на заместник-министъра се очаква те да са минимум 13 000 километра. Маржът на толуваните пътища е между 5000 и 7000 километра, от общо 20 000 километра републиканска пътна мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай