Терзиева с предсрочен отчет край магистралата

Терзиева с предсрочен отчет край магистралата | StandartNews.com

Хасково. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева даде да се разбере, че напуска поста си с усещането за добре свършена работа. Въпреки че в четвъртък тя ще направи отчет за постигнатото от ведомството по времето на нейното ръководство, предсрочно край магистрала "Марица" тя направи мини отчет.

Като „успешни политики", прокарани от нея,  министър Терзиева отрази работата по малките пътища, като подчерта: "Тя е политика, свързана с намаляването на различията на регионите". Другата политика е т.нар. Малка водна програма. "Свързана е с инвестирането на малко пари, но чрез нея се пусна вода в малки населени места, които от години са страдали от безводие", коментира Терзиева и посочи, че за първата реализирана политика са заделени 50 млн. лв. по Публично-инвестиционна програма, а за втората - 20 млн. лева.

Министърът на регионалното развитие съобщи още, че през септември-октомври тази година ще бъдат направени и първи копки за два големи язовира - Пловдивци и яз. Луда Яна. „Това също беше забравена политика, преди настоящото правителство да дойде на власт", каза министър Десислава Терзиева и обеща повече подробности от свършеното в Министерствето на регионалното развитие през последната година да извади на предстоящия си отчет в четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай