Текстилната компания Йорг 2915 избра екологично чистата енергия

Текстилната компания Йорг 2915 избра екологично чистата енергия на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги

Текстилната компания Йорг 2915 избра екологично чистата енергия | StandartNews.com

Текстилната компания Йорг 2915 избра екологично чистата енергия на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги

От 01.08.2019 г., фирма Йорг 2915 ООД, специализирана в производството и търговията с висококачествени мъжки, дамски и детски чорапи, използва 100% екологично чиста електрическа енергия в своите производствени и административни сгради. Удостоверението за зелена енергия беше връчено през септември на г-жа Иглика Йоргова, съсобственик и управител, от Богомил Недевски, Началник отдел Продажби на ключови клиенти в ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги.

Йорг 2915 e разпознаваемо име в текстилния бранш. Стартирала своя бизнес през 1999 г. като малка семейна фирма, работеща по поръчки на чуждестранни дизайнери, днес компанията има две собствени марки чорапи, създадени в България – Pirin Hill Socks и спортния бранд Try to fly. Младият екип на русенската фирма черпи своето вдъхновение от естествената красота на българската природа, използва нейните живи форми и цветови комбинации в дизайнерските си модели. Със закупуването на енергия, произведена от възобновяеми източници, фирма Йорг 2915 ООД изразява намерението си да бъде активен съмишленик и партньор на енергийния търговец в стремежа към по-чиста и красива околна среда.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава удостоверения за зелена енергия в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които се прехвърлят на името на клиента в регистъра на Агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай