Тази кола ще разтресе световния пазар!

Какви информации има за новото BMV

Тази кола ще разтресе световния пазар! | StandartNews.com

Това е изцяло електрическият концептуален автомобил Vision Neue Klasse на BMW, който днес прави своя мощен дебют в Мюнхен.

Екипът  на mobile.bg  присъства на предпремиерата на колата, където Шеф-дизайнера на BMW Адриан ван Хойдонк ни разказа защо и как този автомобил ще промени играта в автомобилния свят.

Според него, концептуалният автомобил , който виждате на снимките, е много близък до формата, която ще приеме съответният сериен модел . Той също така разкри, че колата много скоро ще бъде на пътя. Neue Klasse за него е "мегапроект", който ще осигури и оформи бъдещето на BMW.

Eто я колата, с която BMW ще промени играта при автомобилите - 4

Към момента, остава неизвестно кой модел ще бъде наследник на концептуалния автомобил, но най-вероятно става дума за третата серия на баварците. Това е и трета поредна концепция Vision, която германската компания лансира, след i Vision Circular , който се фокусира върху устойчивостта, и i Vision Dee , който показа всички нови технологични системи.

Първите модели, които ще пристигнат, базирани на платформата Neue Klasse , ще бъдат седан , подобен на Серия 3, и SUV от среден размер . Началото на производството им се очаква през 2025 г. във фабриката в Дебрецен, Унгария , и през 2026 г. в Мюнхен, Германия.

В допълнение, моделите Neue Klasse ще се произвеждат също в Китай, в района на Шенянг и в Сан Луис Потоси, Мексико, през 2027 г. Това, което е по-интересно е, че този модел има за цел да бъде пионер в бъдещата автомобилна революция в цял свят.

Химията в новите батерии ще бъде базирана на никел, като нивата на кобалт и емисиите на CO2 по време на производството ще бъдат намалени с цели 60%. В допълнение, новата платформа ще предлага ниво 2 плюс и ниво 3 на автономно шофиране , т.е. шофиране без ръце, но с поглед върху пътя, в първия случай и пълен контрол на автомобила от системата в някои случаи, във втория , съответно.

Eто я колата, с която BMW ще промени играта при автомобилите - 3

Разбира се, всички сравнения се правят спрямо днешната средна технология за батериите на електромобилите, но ако това, което споделиха пред нас специалистите от BMW се окаже реалност, то Neue Klasse ще разполага с по-добри батерии и от тези на Tesla.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай