Търсят 105 данъчни за да следят камионите

Дават заплата от 850 лв. и стоп палки на инспекторите от "Фискален контрол"

Търсят 105 данъчни за да следят камионите | StandartNews.com

София. Национална агенция за приходите търси 105 служители за новото звено "Фискален контрол", което ще започне работа от 1 януари 2014 г. Те ще бъдат оборудвани със стоп палки, светоотразителни жилетки и лаптопи и ще спират за проверка камионите с рискови за хазната стоки. НАП е обявила конкурси за длъжността "старши инспектор по приходите" и "инспектор по приходите". Данъчните от звеното ще работят в екипи на територията на цялата страна. Екипите ще правят проверки в близост до граничните пунктове с Румъния и Гърция, както и във вътрешността на страната - на местата, където камионите ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол.

Конкурсът за свободните работни места ще се проведе на два етапа. На първия участниците ще решават тест, чиято цел е да се установят професионалните им знания. Вторият етап на конкурса е интервю. Работата на инспекторите във фискалното звено ще бъде свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващи висок фискален риск. Данъчните ще следят движението на всички рискови стоки без значение дали се реализират в страната или се изнасят, като ще се проверяват всички документи на превозвача, получателя и доставчика. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си. На камионите ще може да се слагат и GPS, за да се проследява движението им във вътрешността на страната и дали се отклоняват от планирания маршрут.
Кандидатите за работа в НАП трябва да подадат документи до 15 декември лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно в сградата на съответната структура на НАП в София, Варна, Пловдив, Велико Търново или Бургас. Тъй като 15 декември е неделя, от НАП уточняват, че ще приемат документи и в понеделник. Основната заплата за длъжността "старши инспектор по приходите" е 850 лв., а за "инспектор по приходите" е 700 лв. Кандидатите трябва да имат минимална образователна степен - бакалавър, като предпочитаната специалност е икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай