Тарикати точат банки с бонус точки

Тарикати точат банки с бонус точки | StandartNews.com
София. Тарикати откриха законна ниша, през която да източват солидни суми от родините трезори. Схемата се осъществява чрез "въртене" на хиляди левове през кредитни карти, съобщава Datrsnews.bg.

В началото на годината няколко от големите банки у нас обявиха промоции, при които на всеки изтеглен и после внесен лев по кредитна карта се начисляват бонус точки. В края на месеца трезорите вадят извлечение за движението на парите и натрупаните точки се осребряват като награди. В някой банки премиите се дават веднъж на шест месеца.

Хитреци с усет за трупане на пачки обаче се възползват от промоцията, за да забогатеят. Те започнали да вкарват и изкарват огромни суми от картите си, за да трупат повече точки.

„Ако сутрин се внасят по 10 000 лева, които вечер се теглят, за месец могат да се изкарат около 4 000 лева. Колкото повече пари превъртате, толкова повече бонус точки, респективно парични награди, получавате”, коментираха пред Datrsnews.bg. играчи в схемата.

Пощенска банка е един от трезорите, които предлагат подобна услуга, чрез кредитни карти American Express. Банката дава като награда 500 лева за 25 000 натрупани бонус точки. За покупка на стойност 1 лев се печели точка и половина, а при теглене на пари в брой - 0,5 точки.

„Най-нахалните ни клиенти вече получиха обаждане по телефона. При повторна злоупотреба ще им блокираме картите", коментираха от трезора. За да прекрати подобен вид измами банката е променила условията за осребряване на бонус точките. Така за една календарна година картодържателят може да обмени натрупани точки за парична награда в общ размер не по-голям от 2000 лв. В случай че посочените лимити бъдат достигнати, остатъкът от точки се запазва и прехвърля за следваща календарна година.

Според юристи обаче схемата е напълно законна, защото трупането на бонус точки е ясно описано в условията на банките, предлагащи подобни продукти. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай