Стойнев: Заедно сме с ЕК относно "Южен поток"

Стойнев: Заедно сме с ЕК относно "Южен поток" | StandartNews.com

София. Вървим заедно с Европейската комисия по отношение на проекта „Южен поток", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

„Вчера, комисарят Гюнтер Йотингер каза, че има прекрасни взаимоотношения с България, като ние сме в постоянен диалог с тях. Очакваме техните въпроси относно проекта, като на всички техни въпроси ще им бъде отговорено", каза Стойнев. Той е поканил експерти от Европейската комисия, за да бъде обсъден проектът „Южен поток". Министърът добави, че ще бъдат поканени и народни представители по време на обсъжданията, които ще касаят закона за изграждането на „Южен поток".

Енергийният министър подчерта, че преди да дойдат бележките от ЕК, преди да се води диалог, няма как да бъде приет законопроектът на първо четене. "Ние сме заедно с ЕК и няма никакъв проблем", каза той и добави, че трябва да има диалог между страните и всичко да бъде по правилата.

„В крайна сметка ЕК трябва да предостави своите въпроси и ние като държава-членка ще отговорим на тези въпроси, съгласно Европейската комисия", добави Драгомир Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай