Сърбия нервна за „Балкански поток“

Статията в "Политика" препечатана в Русия

Сърбия нервна за „Балкански поток“ | StandartNews.com

Строителството на продължението на „Турски поток“ през територията на България отново буксува, независимо от обещанието на властите да ускорят процеса. Това пише сръбкият вестник „Политика“, а статията беше препечатана от много руски сайтове.

Сърбите припомнят, че строителството се извърша от саудитската фирма “Аркад“ по подписан договор през септември миналата година. Но към 25 февруари били положени тръби едва на 103 от общо 308 километра от участъка ни като цитират български сайтове за това, че строежа до българо-сръбската граница ще е готов на 31 май 2020 година.

Този срок бе официално обявен първо от премиера Борисов още преди месец, а след това препотвърден от министъра на енерргетиката Теменужка Петкова.

Най-верояно нервността на сърбите е свързана с факта, че техният участък беше завършен още през декември, а сега чакат строежа у нас, който беше забавен заради обжалвания на договора със саудитската фирма.

В публикацията на „Политика“, сърбите припомнят как Путин миналия декември обвини България, че бави строежа, което „впоследствие ускори работата в България“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай