"София Тех Парк" стартира с геймъри

"София Тех Парк" стартира с геймъри | StandartNews.com

София. Технологичният парк в София най-вероятно ще започне работа първо с компании, разработващи софтуер и спортно оборудване. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на "София Тех Парк" Елица Панайотова. В технопарка свой център ще изгради световният лидер в производството на стени за катерене "Уолтопия".

Планира се центърът на "Уолтопия" да е готов през 2016 г. Другата сериозна фирма, която е заявила инвестиционен интерес към "София Тех Парк", е IT компанията "Хемимонт", каза Елица Панайотова. Дружеството разработва корпоративен софтуер и компютърни игри. Известно е най-вече със стратегиите "Цар", "Келтски крале" и др.

Най-сериозен интерес към "София Тех Парк" проявяват фирми от IT сектора, но такъв не липсва и от други браншове. Известно забавяне на строителството на сградите в "София Тех Парк" може да предизвикат обжалванията на три обществени поръчки. Ако всичко се развие добре, строителството ще стартира в средата на годината, а "София Тех Парк" ще започне да функционира през 2016 г., каза Панайотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай