София ще бъде домакин на Световен инвестиционен форум

Събитието ще привлече вниманието на големи играчи от финансовия свят

София ще бъде домакин на Световен инвестиционен форум | StandartNews.com
  • Няколко трилиона долара ще кацнат в София на 28 юни на събитието InvestX, част от Webit Impact Forum в НДК.

Събитието ще привлече вниманието на големи играчи от финансовия свят, събирайки най-престижните имена като генералния директор на Европейската Инвестиционна Банка - Жан-Кристоф Лалу, представители на  Европейския Инвестиционен Фонд, Morgan Stanley, Abu Dhabi Investment Authority, Mubadala, J.P. Morgan, Lloyds, Barclays, Европейската банка по възстановяване и развитие и много други водещи банки, фондации, тръстове, фондове и фамилни офиси.

InvestX е събитие само с покани и си поставя за цел да наложи София като мост за срещи, дискусии и сътрудничество в инвестициите между ключови играчи от финансовия сектор на Европа и Близкия Изток. Когато една локация е предпочитано място за срещи на световни лидери в инвестиционната област, това води до много възможности за развитие на локалната екосистема, дава шанс за финансиране на огромни сделки и най-важното, което може да се случи е попадане на държавата-домакин в полезрението на инвестиционния свят. Именно затова световни дестинации като Париж, Берлин, Ню Йорк и Абу Даби отдавна са разбрали ползите от подобен вид събитие и инвеситрат милиони, за да могат да са домакини. През юни този домакин ще е София. Това е шансът за страната да покаже своя потенциал и да привлече вниманието на световните лидери в инвестиционната област.

Основателят на Webit д-р. Пламен Русев споделя, че “създаването на такъв формат - магнит за големите капитали, които движат световната икономика, е бил негова идея и цел през последните години - “Kогато в София кацнат най-големите финансови алокатори, а за да се срещнат с тях идват големите фондови мениджъри за рисков и дългов капитал, световни медии и това прави този проект още по-влиятелен за бъдещето на България от самия Webit. Ние инвестираме огромни ресурси, за да направим възможно това да се случи и все още очакваме държавата да разбере значението му и да заеме достойно място в организацията му като страна-домакин” каза д-р Русев. “Този форум може да промени траекторията за развитие на страната”.

Събитието ще се проведе заедно с лятното издание на Webit, чиято основна тема е свързана с изкуствения интелект и как той променя бъдещето на професиите и индустрията. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай