Четвъртък,

Скандал във Варна! Взе ли Гергов акциите

От: Редактор -
Скандал във Варна! Взе ли Гергов акциите
A
A
A

С 28 гласа „за“, 15 „против“ и 5 „въздържал“ се, Общински съвет – Варна взе решение да прехвърли акциите си в Пловдивския панаир на дружеството „Пълдин Туринвест“ АД, информира Petel.bg..

Решението, постигнато от мнозинството около ГЕРБ, е в разрез със становището на министерството на икономиката и твърденията, че става въпрос за скрита приватизация на панаира от страна на бизнесмена Георги Гергов.

Съветници от опозицията от БСП, ДБ и „Възраждане“ се опитаха да разубедят колегите си от мнозинството с различни доводи. Един от тях беше, че общината не е направила изобщо икономически анализ на сделката, а е копирала този от предложението на „Пълдин Туринвест“ АД.

Така излиза, че кметът на града Иван Портних се доверява изцяло на частното дружество, което получава акциите. Съветниците от ГЕРБ и съюзниците им обаче останаха непоклатими.

Представители на опозицията пробваха и процедурно да спрат вземането на решението, като мотивът им беше катастрофалното техническо качество на онлайн заседанието.

След остри словесни сблъсъци с колегите си, председателят на съвета Тодор Балабанов подложи точката на поименно гласуване.

Опозицията заяви след това, че ще сезира областния управител, който има правомощие да върне решението за ново гледане в общинския съвет при нарушение на процедурата при вземането му.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички