Шоурумите на eMAG са първите в България със сертификат DEKRA

Той се получава след цялостен одит спрямо насоките на СЗО за прилагане и непрекъснат мониторинг на мерките за безопасност

Шоурумите на eMAG са първите в България със сертификат DEKRA | StandartNews.com
  • Хигиенният стандарт за превенция на COVID-19 удостоверява прилагането на най-актуалните мерки за безопасност

В отговор на новите отговорности на бизнеса, възникнали в контекста на глобалната пандемия, както и на нуждите и очакванията на клиентите и служителите си, eMAG сертифицира своите шоуруми в България по стандарта на DEKRA за доверен обект – хигиенни мерки. Сертификатът се получава след цялостен одит спрямо насоките на Световната здравна организация (СЗО) за прилагане и непрекъснат мониторинг на мерките за безопасност. Платформата за онлайн търговия има три шоурума в България – в столичните Serdika Center, Paradise Center и в Mall Plovdiv, който отвори преди два месеца в Пловдив. Към момента това са единствените търговски обекти в страната със сертификат DEKRA за безопасност, издаден от DEKRA Certification S.R.L., Румъния.

DEKRA е европейски стандарт, базиран на изчерпателни одити, който установява съобразяването и прилагането на насоките на СЗО и на местните институции, регулиращи правилата за здравословни и безопасни условия на труд, прилагане и мониторинг на хигиенните мерки за превенция на заболяване със SARS-CoV-2. Сертификатът удостоверява, че съответният обект ги съблюдава и прилага чрез предприемане на превантивни мерки в зоните на взаимодействие с клиенти и куриери, при оперативно-логистичните потоци и останалата специфична дейност.

Част от процеса на сертифициране включва прилагане на подходящи процедури за поддържане на мерките, както и специално обучение на персонала и следване на добри практики за безопасност, превенция и ограничаване на риска. Срокът на валидност е 6 месеца от датата на оценка, последвана от повторна оценка, която удължава валидността с още 6 месеца. 

„Сертификатът DEKRA за нашите шоуруми е не само потвърждение за усилията, които полагаме за сигурността на клиентите и служителите ни, но и знак за най-високите стандарти в бизнеса, които винаги се стремим да въвеждаме. Преминахме успешно независим, международно признат одит, покриващ различни критерии, за да могат нашите клиенти, колеги и партньори да имат спокойствието, че търговските ни обекти спазват всички нужни норми и изисквания за безопасност”, каза Силвиу Гугуи, управител на eMAG България.

Зеленият знак за DEKRA сертифициране за COVID-19 стандарт за безопасност се намира на входа на всеки от шоурумите на eMAG. От платформата за онлайн търговия препоръчват на клиентите да спазват дистанция и насърчават безкасовите плащания за сигурно и безопасно шопинг изживяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай