Шок с плодовите сокове! Поскъпването ще ви зашемети

Проверката установява, че най-масовите сокове са поскъпнали между 30% и 50 процента

Шок с плодовите сокове! Поскъпването ще ви зашемети | StandartNews.com

Летният сезон е в разгара си, а средно между 30% и 50% са скочили цените на натуралните сокове, студените чайове и фрешовете. Това установила проверка на Нова телевизия в търговската мрежа у нас. Производителите също признали за увеличението на цените.

Антоанета Живкова е майка на две деца, които обичат натурални сокове. Всеки ден изпиват по един още на входа на парка, в който се разхождат. „Обичат, но напоследък цените скочиха, за сметка на качеството. От 0,70 лв. на 1,50 лв. мисля, че е значителна разлика. Увеличението е дори двойно”, казва тя.

В жегата едни от най-търсените напитки са именно натуралните сокове, студените чайове и фрешовете от прясно изцедени плодове. Невена Райкова е продавач. Тя обяснява, че ръст в цената на соковете има и то с около 30-40 на сто.

Проверката установява, че най-масовите сокове са поскъпнали между 30% и 50 процента. Например малката разфасовка от 200 милилитра от 0,60 лв. вече се търгува за 0,90 лв. Литър в кутия от 2,40 лв. вече се продава между 3,20 и 4,00 лв. в различните магазини. При фрешовете поскъпването е направо космическо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай