Сериозно поевтиняване на бензина отчитат търговци

Към днешна дата средната цена на бензина е около 1,77 лв., а на дизела – около 1,85 лв.

Сериозно поевтиняване на бензина отчитат търговци | StandartNews.com

Горивните цени продължават да вървят надолу, което е нормално в ситуацията с коронавируса, съобщи пред бТВ Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

„Към настоящия момент обемите, които се продават, са изключително малки. От началото на април сме констатирали спад на пазара в рамките на 50-70% от обема на продажбите, което е един огромен спад“, обясни той.

По думите му цените на горивата у нас продължават да бъдат най-ниските в ЕС. „Когато цената на суровия петрол тръгне надолу, логично е и цената на нашите бензиноколонки да тръгне надолу“, каза още Бенчев.

Към днешна дата средната цена на бензина е около 1,77 лв., а на дизела – около 1,85 лв., като цените в градовете са различни. Най-тежкият период ще бъде месец април, прогнозира Бенчев.

„Друг проблем е, че може би има възобновяване на сивия сектор в страната, тъй като когато доходите на хората намалеят, всеки търси по-евтин вариант да се сдобие с гориво“, коментира още Светослав Бенчев.

По думите му със сигурност може да се очаква още намаление на цените на горивата. Не се очаква рязкото им поскъпване до края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай