SEO оптимизация: Да се справим сами, да наемем фрийлансър или фирма

Няколко препоръки за правилния избор

SEO оптимизация: Да се справим сами, да наемем фрийлансър или фирма | StandartNews.com

Всеки, който държи да развива онлайн бизнеса си възможно най-ефективно, е изпадал в ситуация, когато се колебае на кого да довери важната дейност по SEO оптимизация на своята платформа.

За да ви помогнем да направите правилния за вас избор, решихме да разгледаме подробно и трите варианта.

Самостоятелна работа по SEO оптимизация

Този метод не е подходящ за всички, защото изисква определени умения и знания. Дори основите на SEO оптимизацията ще ви отнемат много време. Но и дори и да имате базисни теоретични познания, представете си колко практика е необходима, за да се научите да прилагате правилно наученото. Освен това, винаги ще се нуждаете от професионален съвет и консултация, които няма как да получите безплатно.

Но нека все пак отбележим плюсовете и минусите на самостоятелното ангажиране със SEO.

Плюсове:

  • Няма да се налага да инвестирате средства, тъй като ще си вършите всичко сами;
  • Ще имате пълен контрол върху процеса по оптимизация.

Минуси:

  • Ще загубите ценно време в изучаване тънкостите на SEO оптимизация, копирайтинг, програмиране и т.н.;
  • Изпълнението на задачите ще върви бавно;
  • Съществува огромна вероятност от грешки, поради липса на знания и опит.

Извод:

Ако времето ви е ценно, има ли смисъл да се занимавате с изучаване на SEO? Това е област, в която винаги има какво още да се усъвършенства, затова, ако няма да се занимавате на професионално ниво, не си струва усилията да започвате. Дори и да натрупате някакви познания, те няма да са достатъчни и винаги ще съществува сериозен риск бизнесът ви да претърпи провал.

Наемане на SEO специалист

За да популяризирате бизнеса си онлайн, можете да намерите фрийлансър и да му възложите всички важни задачи. Но ще трябва да откриете добър и отговорен специалист, а това невинаги е толкова лесно. Освен това, за един човек ще е непосилно да поеме целия товар, тъй като често пъти се изисква екипна работа с вече сработили се помежду си специалисти. Няколко умове винаги мислят по-добре, отколкото един. Доверявайки се на един-единствен човек, ще трябва да разчитате на неговото ниво на компетентност, а вие самите няма как да прецените дали то е добро, или не чак толкова. Все пак да отчетем положителните и отрицателни последствия в този случай.

Плюсове:

  • По-ниска цена на услугите, в сравнение с наемането на фирма, предлагаща SEO услуги;
  • Гъвкави условия за сътрудничество;
  • Лесна комуникация и индивидуални консултации.

Минуси:

  • Риск да се натъкнете на неопитен изпълнител или слаб специалист;
  • Опасност от изникване на непредвидени обстоятелства, при които няма да има кой да замести вашия SEO специалист. Например, ако се разболее или е възпрепятстван по някаква друга причина;
  • Необходимост от привличане на допълнителни специалисти, тъй като един SEO оптимизатор не може да се справи с абсолютно всичко;
  • Риск от неспазване на сроковете поради голям брой текущи проекти;
  • Риск от привличане на човек с интерес към количеството, а не към качеството на работата.

Извод:

Наемането на SEO специалист фрийлансър е несигурно начинание, въпреки че е по-добра опция от възможността да се справяте абсолютно сами. Ако не ви е проблем да рискувате състоянието на бизнеса си, идеята да изберете този подход не е лоша. Бъде обаче нащрек - в някои случаи ниската цена на услугите може да означава липса на опит или желание за набиране на колкото се може повече проекти. В първия случай щетите са ясни, в последния пък е много вероятно да възникнат проблеми със сроковете. Преди да поверите популяризирането на уебсайта си на SEO оптимизатор, внимателно прочетете портфолиото му и потърсете отзиви за неговата работа.

Наемане на фирма, занимаваща се със SEO оптимизация

Свързвайки се с такава компания, ще получите цялостно обслужване, при това от доказани професионалисти.

Плюсовете са много:

  • Възползвате се от услугите на висококвалифицирани специалисти, които знаят какво правят;
  • Възможност за подробни консултации;
  • Спазване на всички договорени срокове;
  • Подробни доклади - стъпка по стъпка - за извършената работа;
  • Получаване на професионални съвети за всичко, свързано със SEO оптимизация;
  • Сключване на договор за предоставяните услуги и други.

Към минусите може да причислим единствено по-високата цена на услугите, в сравнение с тази, която ще заплатите, наемайки фрийлансър, както и вероятността да не попаднете на правилната компания.

Разбира се, трябва внимателно да подходите към избора ѝ. Преди да сключите договор, запознайте се с примери за работата на фирмата, проучете обхвата ѝ и списъка с актуални услуги. Ако направите правилния избор, можете да сте сигурни в качеството на работата.

Заслужава си да отбележим, че много хора, занимаващи се с различни дейности, са останали изключително доволни от партньорството си с theSEO. Специалистите в компанията предлагат на клиентите си уникална услуга, включваща плащане само при топ ранкиране. Ако сте от хората, които не обичат да поемат рискове, то тогава тази фирма е най-добрият избор за вас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай