Сделка! Световен гигант вкарва 30 млн. долара в наш завод

Кога тръгва новата линия

Сделка! Световен гигант вкарва 30 млн. долара в наш завод | StandartNews.com

Един от най-големите лидери на пазара за стъкло и химикали Sisecam инвестира 30 милиона долара в нова производствена линия за стъкло с покритие в завода си в Търговище, предаде economic.bg.

Sisecam има няколко завода за обработка на стъкло в България, като този за плоско е "Тракия Глас България" - там е и първата линия за плоско стъкло на Балканите. 

Днес "Тракия Глас България" достига до 470 хил. тона производствен капацитет на година.

Новата линия ще има капацитет 6 млн. кв. метра годишно и е планирано да бъде пусната в експлоатация през 2025 г. С нея компанията казва, че подчертава ангажимента си към иновациите и същевременно подпомага икономическото развитие на България.

Решението за инвестиране в нова производствена линия за стъкло с покритие отговаря на стратегията на Şişecam, която отговаря на нарастващото търсене на висококачествени продукти от стъкло.

Sisecam е един от трите най-големи производители на калцирана сода в света и световен лидер в сферата на хромовите химикали.

Освен в Турция, компанията притежава производствени съоръжения в Германия, Италия, България, Румъния, Словакия, Унгария, Босна и Херцеговина, Русия, Грузия, Украйна, Египет, Индия и САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай