Сайтел инвестира над 2.2 млн .долара в нов център във Варна

Сайтел инвестира над 2.2 млн .долара в нов център във Варна | StandartNews.com

Компанията открива 400 работни места за млади хора

Своя втори офис за страната във Варна отвори водещият световен доставчик на решения в обслужването на клиенти Сайтел. Инвестицията е над 2.2 млн. долара, като компанията ще създаде над 400 работни места в града. Стартовата им заплата тръгва от 1000-1100 лева нагоре.

Изпълнителният директор на Сайтел за Германия, Източна Европа и Африка Педро Лозано и кмета на Варна Иван Портних прерязаха лентата на новия център. Компанията влезе в България през 2006 г и в момента в центъра й в София работят близо 800 млади и висококвалифицирани специалисти, които обслужват 45 пазара на 25 езика. Инвеститорите намират все по-добра бизнес среда във Варна и Сайтел е добър пример за това, каза кметът Иван Портних. Варна е по-стара от компанията Сайтел и в нея е намерено най-старото обработено злато на света.Сега инвеститорът открива още едно златно съкровище в морската столица и това са хората, каза Валентин Георгиев, изпълнителен директор на Американската търговска камара.

Той посочи, че инвеститори зад океана имат интерес да влагат у нас в IT сектора и в биотехнологиите. Основният проблем са кадрите – добре обучени и мотивирани, особено голям е недостигът на завършилите инженерните науки, след като пазарът на труда се пренасити от специалисти в хуманитарните науки.България е една от страните с най-ниско данъчно облагане, но това не е достатъчно, инвеститорите търсят квалифицирани кадри, подчерта пак Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай