Търсенето на имоти не спира - ПроКредит Банк предлага изключително добри условия за закупуването на жилище

ПроКредит банк предлага жилищни кредити с конкурентна за пазара ни лихва - 2.25%, когато тя е плаваща, и 4%, когато е фиксирана

Търсенето на имоти не спира - ПроКредит Банк предлага изключително добри условия за закупуването на жилище | StandartNews.com
  • ПроКредит банк предлага жилищни кредити с конкурентна за пазара ни лихва - 2.25%, когато тя е плаваща, и 4%, когато е фиксирана, казва Десислава Чочева, експерт Жилищно кредитиране

- Предлага ли ПроКредит Банк по-добри жилищни кредити?

- ПроКредит банк предлага жилищни кредити с конкурентна за пазара ни лихва - 2.25%, когато тя е плаваща, и 4%, когато е фиксирана. Ако проучвате възможността да закупите имот с кредит от банка, бихте могли да сравните тези проценти и сам да се убедите, че нашите лихви са изключително изгодни. ПроКредит е и единствената банка в България, която предлага фиксирана лихва за 10-годишен период от време. За сравнение, при останалите банки този период е между 3 и 5 години, максимум. А през последните месеци наблюдаваме засилен интерес към фиксирания лихвен процент.

Освен заради лихвения процент, ние сме предпочитан избор за жилищно кредитиране и защото не изискваме застраховка Живот, която ненужно оскъпява кредита, а понякога дори се олихвява. ПроКредит е дигитална банка. Нямаме голяма клонова мрежа, дейността ни се извършва почти изцяло онлайн. Това спестява на клиентите ни време, такси и излишна логистика.

Всички тези компоненти - лихвният процент, застраховката на кредита, таксите или липсата на такси формират т.нар. цена на кредита. И, да, на Вашия въпрос - цената на жилищния кредит в ПроКредит Банк е ниска за българския пазар.

За нас обаче цената на услугата не е единствен фактор в привличането и задържането на клиенти. При избора на банка, особено за дълъг кредит като жилищния, е важно те да получат истински добро обслужване и банковата институция да се превърне в техен партньор, който постоянно съдейства и винаги е на линия. Стремим се да говорим с клиентите ни на достъпен език, да ги консултираме при покупката на жилище, но и да ги подпомагаме в процеса на неговото изплащане с каквото и когато това е необходимо.

- Покупката на жилище е най-сериозната семейна инвестиция - как да я правим най-добре?

- Жилищният кредит е сериозна крачка и дългосрочна обвързаност с банковата институция. Ние в ПроКредит Банк се стремим да обясним прозрачно и разбираемо на нашите клиенти какво стои зад този продукт и да им помогнем да вземат правилното за тях решение. Важно е клиентът да разполага със самоучастие – да е наясно, че самата покупко-продажба е свързана с не малко разходи, като местен данък и нотариални такси например. Някои клиенти идват при нас с вече избран имот, но има и такива, които са в процес на проучване на пазара. В ПроКредит Банк те могат да получат предварително одобрение и спокойно да започнат да търсят своето жилище.

Осигуряваме правно консултиране, съдействаме с набавянето и изготвянето на документи, осъществяваме директен контакт с инвеститора. И правим това напълно безплатно за своите клиенти.

- Цените растат, говори се за криза. Защо точно сега да теглим жилищен кредит?

- Въпреки нарастващите цени на имотите, търсенето не спира. Строителството също върви с бързи темпове. Обикновено към покупка на жилище се насочват млади хора на около 30-годишна възраст, за които е по-изгодно да обмислят кредит, отколкото да живеят под наем. Тези хора вече са избрали и навлезли в своята професия, искат да имат семейство, да бъдат независими, да създадат свое собствено домакинство. Това донякъде обуславя и статистически най-търсените имоти - тристайни жилища в София със средна цена 150 000 евро. Ако вземем тази стойност на кредита, за 20 години и плаваща лихва от 2,25%, месечната вноска по него би била 780 евро. След изплащането на кредита, жилището е изцяло Ваша собственост и се превръща в много сериозна инвестиция. През последните 30 години цените на имотите у нас се променят възходящо.

В ПроКредит Банк финансираме и ново, и старо строителство. Както и строеж на къщи. Много хора в момента строят, актуални са имотите извън големите градове, купуват се парцели, в които клиентите ни строят къщи за собствено ползване. Финансираме нови кредити и рефинансираме кредити от други банки. По-старите кредити са с по-високи лихви, съответно потребителите търсят по-добри условия.

- Какво се случва, ако изпаднем в затруднение да изплащаме жилищния си кредит?

- Всеки клиент, който изпитва финансово затруднение или има друг проблем в изплащането на жилищния си кредит, трябва да се обърне към своята банка. За нас в ПроКредит Банк е важно да разберем причината за затруднението, след което да предложим адекватно решение и най-добра схема за изплащане на остатъка от главницата по кредита.

- Как се справяте с конкуренцията в банковия сектор?

- ПроКредит е банка, насочена към физически лица с официални доходи и стабилни професии. Не желаем да стимулира сивата икономика и се стремим към този профил физически лица, които не желаят да работят за фирми, които не ги осигуряват на реалния им доход. Както вече споменах, предлагаме изключително конкурентни лихви по жилищните кредити – клиентите могат да изберат между плаващ или фиксиран лихвен процент.

При нас искането за финансиране се подава изцяло дистанционно, не е необходимо да се попълват купища документи, всичко се случва с подаване на една-единствена онлайн заявка. Клиентите ни получават качествено обслужване, а информацията е поднесена на разбираем за тях език. При жилищни сделки към всеки клиент се подхожда индивидуално, съобразно неговите доходи, спестявание и имота, който е избрал.

Затова и не е нужно клиентите ни да търсят услугите на кредитен консултант. В ПроКредит Банк те получават подробна информация относно цялата сделка – от подаване на искането за финансиране, през оценката на имота и правното становище до нотариалното прехвърляне на бъдещето им жилище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай