С партита и отстъпки най-старият ни морски курорт чества празника си

Традиция е фестивалът „Море и здраве“, организиран от Медицинският университет във Варна

С партита и отстъпки най-старият ни морски курорт чества празника си | StandartNews.com

Първият курорт на българското Черноморие - „Св.св. Константин и Елена“ - днес посреща празника си с много културни и спортни събития, както и с атрактивни предложения за ваканции и кулинарни преживявания. Честванията започнаха в едноименния манастир на комплекса, където бяха отслужени тържествена света литургия и водосвет.

От пресслужбата на комплекса уточниха, че са планирани много инициативи за децата - празник с участието на възпитаници от школите по изкуства във Варна, както и конкурс за рисунка на асфалт.

Празничният концерт ще започне довечера в 18:30 часа. Програмата включва оперни, оперетни, балетни и фолклорни изпълнения.

През това лято комплексът очаква гости от Румъния, Германия, Полша, Чехия, Израел и Балтийските републики. Днес от всички хотели, ресторанти и СПА центрове в курорта са предвидени отстъпки, започващи от 21 процента.

По традиция комплексът е партньор и на фестивала „Море и здраве“, чийто инициатор е Медицинският университет във Варна. Събитието се провежда за осма поредна година. Днес студентите ще направят серия демонстрации в сферата на рехабилитацията, медицинската козметика и кинезитерапията. Целта е гостите на комплекса да се запознаят с различни здравословни практики, свързани с морето.

„Св.св. Константин и Елена“ е най-старият български черноморски курорт. Предишното му име „Дружба“ (от 1957 до 1992 г.) е все още доста популярно в цяла България. Намира се на 10 км североизточно от центъра на Варна и на 6 км от края на Варна. Заема територията: на юг – до нос „Свети Георги“, на север – до нос „Каваклар“, на запад – до бул. „Княз Борис I“, екопарк „Варна“ и селище „Манастирски рид“ и на изток – до Черно море. „Св.св. Константин и Елена“ е сред курортите с национално значение, третият по капацитет и четвърти по посещаемост български морски курорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай