Руска компания наема 400 IT специалисти

Руска компания наема  400 IT специалисти | StandartNews.com

Eдна от големите фирми в разработката на софтуер в Русия - Luxoft, открива свой аутсорсинг център в София на 1 март т.г. За две години компанията ще наеме 400 ИТ специалисти, съобщиха руските медии. Първоначално Luxoft ще работи с клиенти от финансовия сектор, а по-късно ще разшири дейността си в България.

 


Luxoft влиза в състава на групата IBS и към момента разполага с 20 представителства в различни държави. "На първо време екипът в България ще е от 20 служители и ще се разширява с по няколко десетки души месечно", съобщи Евгений Кутилов, мениджър в групата IBS.

 


Откриването на офис в България е част от плана на Luxoft за експанзия в Централна и Източна Европа. "Нивото на инженерно образование в Източна Европа в съчетание с европейската бизнес култура позволяват предоставяне оттук на услуги по разработка с много високо качество и с голяма добавена стойност. В този смисъл, източноевропейските инженери са уникален ресурс за Luxoft, а Централна и Източна Европа - ключов регион за развитие", подчертава Кутилов. По думите му цената на специалистите в България е съпоставима с тази в съседните страни като Румъния и Украйна. В момента Luxoft оперира в 13 страни. Освен в Русия компанията има офиси в Киев, Букурещ, Лондон, Франкфурт, Ню Йорк, Хо Ши Мин и други градове по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай