Русия със съдбовно решение за долара и еврото

Голяма промяна

Русия със съдбовно решение за долара и еврото | StandartNews.com

Голяма промяна в Русия! Федерацията преминава към национални валути при разплащания за енергийни ресурси, търсени са юан и рубла, в бъдеще страната възнамерява да се откаже от еврото и долара. Това съобщи вицепремиерът Александър Новак в интервю за програмата "Москва. Кремъл. Путин" по телевизионния канал "Россия-1", фрагмент от което журналистът Павел Зарубин публикува в своя канал в Telegram, предаде ТАСС.

„Тенденцията се промени много с по-малкото използване на долари или евро. Отчитайки настоящите проблеми с разплащанията с тези валути, в нашите изчисления ние всъщност преминаваме само към национални валути, тук се търси юанът, рублата е в търсене“, каза той, предаде "Марица".

"Този вектор ще бъде продължен, нашите колеги вече плащат за газ в юани в Китайската народна република, отчасти за петрол. И плащанията са в рубли. Ще продължим да подобряваме тези взаимни разплащания в национални валути", добави Новак.

Според него сега има голям интерес към закупуване на руски енергийни ресурси, за това е необходимо да се създадат механизми за разплащане, а те могат да бъдат само в национални валути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай