Русенец в Топ 25 на родните милионери

Двама варненци с доходи над 1 млн.

Русенец в Топ 25 на родните милионери | StandartNews.com

Русе/Варна. 40-ина годишен едноличен търговец от Русе се нарежда сред най-богатите българи. Русенецът е декларирал най-високия до момента доход за 2013 г. в местния офис на НАП. Той е заработил малко над 1 млн. лв. за година с дейността си на едноличен търговец, чиято фирма произвежда стоки за бита. Като почтен бизнесмен и изряден данъкоплатец русенецът редовно е внасял всеки месец авансовите си данъци и през сегашната кампания му остават за довнасяне само няколко хиляди лева. В класацията на хората с най-високи доходи в цялата страна, които вече са подали данъчните си декларации, русенецът се нарежда на 23-о място.

 

Оказва се, че не само собствениците на фирми печелят добре, но и от заплати могат да се заработят добри приходи. Друг русенец през 2013 г. е получавал месечна заплата от 50 хил. лв. Тя е в резултат на мениджърските му усилия като ръководещ търговска фирма. Първите 25 граждани в цялата страна, които са обявили най-високи доходи в подадените досега данъчни декларации, са заработили общо 44,4 млн. лв. през 2013 г.

 

Двама варненци с доходи над 1 млн.

Двама варненски милионери вече декларираха доходите си за 2013 г. пред Националната агенция за приходите. Те са изкарали общо 2,2 млн. лв. според обработените до този момент данъчни декларации за облагане на доходите.
Основният им източник на доход е от трудови правоотношения. Посочени са и получени доходи от наем или от друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество общо над 63 хил. лв., съобщиха от НАП Варна.

 

От началото на годината до 23 февруари 2014 г. в териториалната дирекция в морската столица са подадени общо 5620 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2013 г. Това е с 26% повече от същия период на миналата година, когато са постъпили близо 4500 документа. До 20 февруари 2014 г. по електронен път, подписани с електронен подпис, декларациите си са изпратили 551 души, което е 10% от подадените формуляри. Консултации за попълването, декларирането и внасянето на данъци клиентите на НАП могат да получат от Информационния център на тел. 0700 18 700, на цената на градски разговор от цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай