Сряда,

Родопчани на пазар в Комотини, минаха на фета. Не е по-евтино, но...

От: Стандарт, снимки 24rodopi -
2709
Родопчани на пазар в Комотини, минаха на фета. Не е по-евтино, но...
A
A
A

Близо час се чакаше на граничния пункт „Маказа“ за влизане в Гърция в събота. Дори се наложи да бъде отворен втори коридор, за да не се образува километрична колона от коли с нашенци, пише 24rodopi.

В слънчевия февруарски ден едни пътуваха за крайбрежните селища като Фанари, за да похапнат морски дарове и гръцки ястия в таверните на метри от морето. Други търсеха места за паркиране в задръстения Комотини, за да могат да се смесят с навалицата и шопинг възможностите в центъра на града и местния търговски център, познат сред туристите и като "комотинския мол". Трети традиционно в събота посещават известния местен пазар. А някои просто пълнят за трети или четвърти път тази зима багажниците на колите си с мандарини, портокали и лимони, защото са на по-изгодни цени и по-добър вкус, в сравнение с цитрусовата продукция на българските тържища.

Все повече стават българските граждани, които на връщане пазаруват в комотинските хранителни вериги, защото „може и да е по-скъпо, но всичко е по-качествено“.

Една и съща стока, от една и съща марка, но произведена за Гърция е на по-високо ниво. Независимо, че някои от веригите супермаркети ги има и в Кърджали. Казват го все повече и повече нашенци. Като се започне от хранителените продукти и се стигне до препарати за миене, чистене, та чак до чипса.

А, да, и след признанието на производители, че сиренето у нас се оскъпява с 80 на сто от търговските вериги, а и качеството, описано на етикета не съответства на съдържанието в опаковката, гръцкото сирене фета заема подобаващо увеличено количествено присъствие в багажниците на връщащите се от Гърция.

Във вечерните часове отново имаше чакащи на „Маказа“, прибиращи се по домовете си български граждани.

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com