Родопчани на пазар в Комотини, минаха на фета. Не е по-евтино, но...

Все повече българи пазаруват в комотинските хранителни вериги

Родопчани на пазар в Комотини, минаха на фета. Не е по-евтино, но... | StandartNews.com

Близо час се чакаше на граничния пункт „Маказа“ за влизане в Гърция в събота. Дори се наложи да бъде отворен втори коридор, за да не се образува километрична колона от коли с нашенци, пише 24rodopi.

В слънчевия февруарски ден едни пътуваха за крайбрежните селища като Фанари, за да похапнат морски дарове и гръцки ястия в таверните на метри от морето. Други търсеха места за паркиране в задръстения Комотини, за да могат да се смесят с навалицата и шопинг възможностите в центъра на града и местния търговски център, познат сред туристите и като "комотинския мол". Трети традиционно в събота посещават известния местен пазар. А някои просто пълнят за трети или четвърти път тази зима багажниците на колите си с мандарини, портокали и лимони, защото са на по-изгодни цени и по-добър вкус, в сравнение с цитрусовата продукция на българските тържища.

Все повече стават българските граждани, които на връщане пазаруват в комотинските хранителни вериги, защото „може и да е по-скъпо, но всичко е по-качествено“.

Една и съща стока, от една и съща марка, но произведена за Гърция е на по-високо ниво. Независимо, че някои от веригите супермаркети ги има и в Кърджали. Казват го все повече и повече нашенци. Като се започне от хранителените продукти и се стигне до препарати за миене, чистене, та чак до чипса.

А, да, и след признанието на производители, че сиренето у нас се оскъпява с 80 на сто от търговските вериги, а и качеството, описано на етикета не съответства на съдържанието в опаковката, гръцкото сирене фета заема подобаващо увеличено количествено присъствие в багажниците на връщащите се от Гърция.

Във вечерните часове отново имаше чакащи на „Маказа“, прибиращи се по домовете си български граждани.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай