Вторник,

Решават утре за протест на автобусните превозвачи

От: Редактори -
Решават утре за протест на автобусните превозвачи
A
A
A

Утре следобед в Министерството на транспорта се очаква да бъдат оповестени подробности за взетите мерки, които ще помогнат за решаването на част от проблемите на автобусните превозвачи.

Предстои среща на представители на превозвачите с министрите на транспорта и финансите, на която трябва да бъдат представени решения и срокове на поставените от бранша проблеми.

Сред тях са проблемите с нерегламентирания транспорт, липсата на субсидиране и компенсиране на превозите. Ще се търси и решение на проблема с възлагането на превози от страна на общините. 

Все още не е ясно дали срещата ще бъде открита за журналисти, обясниха от транспортното ведомство.

Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи, обясни, че от провеждането на утрешната среща с министрите на транспорта и на финансите Росен Желязков и Владислав Горанов и постигнатите резултати ще зависи дали в понеделник превозвачите ще спрат да превозват пътници в знак на протест срещу нерешените проблеми.

Около 128 са населените места в страната, които нямат транспорт до градовете, припомни Милтенова и обясни, че  проблемът е комплексен -  липса на достатъчно пътници, извършване на нерегламентирани превози и недостиг на финансиране от страна на държавата.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички