Ремонтни фирми се обяви против одържавяването на "Ремотекс"

Ремонтни фирми се обяви против одържавяването на "Ремотекс" | StandartNews.com

Стара Загора. „Одържавяването на приватизираното през 2002 г. ремонтонто предприятие „Ремотекс- Раднево" ще доведе и до изкривяване на конкуренцията в сектор „Енергетика и минна промишленост" в региона. Освен това на практика това е държавна помощ за едно закъсало предприяие и е нарушение на действащото европейско законодателство".

Това се казва в официално писмо на ръководството на групата структуроопределящи предприятия в сферата на енергетиката в Старозагорски регион – „Металик" АД, „Енергоремонт" АД и „Чугунолеене" - Първомай АД до министъра на енергетиката Драгомир Стойнев.

Копие на писмото е изпратено и до още двама министри – на труда и социалната политика Хасан Адемов, и на финансите, ПетърЧобанов, както и до шефовете на парламентарните комисии по енергетика и по труда и социалната политика. Сезирани са били и президентът Росен Плевнелиев и представителството на Европейската комисия у нас.

„Ако смятате, че най-ефективно за оздравяването на закъсали предприятия и е изкупуването и финансирането им от държавата, предлагаме ви най-сероизно да закупупите чрез БЕХ и акции от капитала на „Металик" АД и дъщерните му предприятия , които също са от ключово значение за нормалната работа на мините и ТЕЦ-овете в комплекса „Марица-изток", завършва иронично писмото си шефът на директорския съвета на на трите предприятия, инж. Дечко Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай