Неделя,

Ремонтират гарата в Карнобат

От: Стандарт -
A
A
A

Повече от 4 милиона лева е инвестицията за модернизация на железопътния гаров комплекс в Карнобат. Ще бъде ремонтирано не само приемното здание, но и пероните и подлезът. Ще бъдат извършени конструктивни укрепвания, архитектурно обновяване, както и изграждане на асансьори и съоръжения за лица с намалена подвижност за достъп до пероните. Това каза в Карнобат министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Днес той даде старт на реконструкцията на жп гара Карнобат, съобщава dir.bg.

Това реално ще бъде една нова гара, която ще запази духа на времето, когато е строена, за да има устойчивост и приемственост. Строителството ще продължи две години, като през този период няма да бъде преустановена дейността на гарата, за да продължи да обслужва пътниците, отбеляза Желязков.

Той посочи, че железопътна гара в Карнобат е изключително важна и е единствената жп връзка между Югоизточна и Североизточна България. Тя е четвъртият по големина железопътен възел в страната и е част от транспортния коридор Пловдив-Бургас. Министърът заяви, че от гарата в Карнобат ще започне развитието на направлението Бургас-Синдел като амбициите са да бъде и част от инфраструктурата, която ще продължи към Русе.

Министър Росен Желязков обяви още, че карнобатската гара не е ремонтирана от изграждането си през 80-те години на миналия век. По думите му общо шест гарови комплекса ще бъдат реконструирани по приоритетна ос 3 на ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" - Карнобат, Подуяне, Искър, Казичене, Стара Загора и Нова Загора. Общата стойност на всички обекти е около 30 милиона лева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички