Рекорден брой участници се включиха в подкрепа на три каузи в Postbank Business Run 2023

1452 участници от 133 компании се включиха в най-мащабното междуфирмено състезание с основен партньор Пощенска банка

Рекорден брой участници се включиха в подкрепа на три каузи в Postbank Business Run 2023 | StandartNews.com

Общо 363 отбора от 133 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2023, което се проведе вчера на територията на Бизнес Парк София. Тазгодишното спортно събитие се утвърди като най-мащабното междуфирмено състезание, организирано за десети път от спортен клуб „Бегач“ с водещата подкрепа на Пощенска банка. Инициативата събра 1452 участници, като за поредна година към бегачите се присъединиха и 56 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в състезанието Kids Run, извършващо се от сертифицирани треньори по програмата на IAAF – Kid’s Athletics. В утвърдената вече надпревара сред изпълнителни директори CEO Dash взеха участие 12 мениджъри от различни компании.

Най-големият тиймбилдинг в България се реализира тази година в подкрепа на три каузи. Събраните средства от над 10 000 лв. ще подпомогнат проект на Фондация „За нашите деца“ за предоставяне на професионална приемна грижа за деца без родители и близки, проект „Плувни умения – програма за социализация на деца в неравностойно положение“ на Фондация „КОНКОРДИЯ България“, която има дългогодишен опит в работата с деца, младежи и техните семейства от уязвими групи, както и ремонта на новата сграда и ще покрият текущите разходи на Народно читалище „Тротоара 2020“, което има за цел да създаде среда и общност за ученици, доброволци и всички, които имат нужда да се развиват и да откриват себе си.

Победител в щафетата бе отборът SAP Top Team от компанията SAP с време от 55:33 минути, което е най-бързото време досега в историята на състезанието. На второ място с общо време от 57:31 е отбор Traditional Thursday на компанията VMware. Третото място зае отборът DSK Running team с време от 1:00:10. Призът за „Най-бърз женски отбор“ бе присъден на отбор VMware Scrambled Legs с време 1:13:21. Второто място при тях е за отбора Run HP Run (1:14:45), a третото за отбор Alpha от компанията Uber (1:14:48). В състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash най-бърз сред мъжете бе Атанас Трифонов от компанията InoMedicine, който измина разстоянието от 1 километър за 03:17 минути, а сред дамите – Ива Димова от компанията „Ипсос“ с време 04:58.

Най-добрият отбор на Пощенска банка (The Big Short) се представи отлично, като зае 18-то място с общо време от 1:07:24. Финансовата институция се включи в състезанието с общо 22 отбора.

Postbank Business Run има за цел да привлече вниманието на хората към здравословния начин на живот и да провокира желанието им за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза. Традиционно 30% от таксите за участие в щафетaта организаторите даряват за подкрепа на социално значими проекти.

Снимки от събитието може да разгледате тук (фото кредит: KrisoK Photography). Цялата информация за Postbank Business Run 2023 е достъпна на: sofia.businessrun.bg.

***

Инвестициите и развитието на дългосрочната устойчивост на бизнеса са основен елемент в политиката за корпоративна социална отговорност на Пощенска банка. Водещата финансова институция активно подпомага проекти в някои от основните сфери на обществения живот, като образование, предприемачество, спорт и грижа за околната среда. Освен подкрепа за благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run, Пощенска банка успешно развива вътрешна програма за екологично отговорно поведение „Зелени заедно”, а също така заедно с Mastercard България създават първата „Зелена клана стая“ на територията на Природен парк „Витоша“. Банката изгражда дългосрочно и стратегическо партньорство със СофтУни и други водещи висши учебни заведения, развива менторство на учебни банки от Националната търговско-банкова гимназия, подкрепя предприемачите у нас с платформата „Вселена от възможности“ и като активен партньор в програмата на Endeavor България – Dare to Scale. Пощенска банка работи с някои от най-големите неправителствени организации в България и се стреми да бъде техен дългосрочен партньор. За всички свои проекти в сферата на корпоративната социална отговорност е отличавана с редица национални и международни награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай