Райков:ЕРП –тата да пращат само читав ток на изборите

Райков:ЕРП –тата да пращат само читав ток на изборите | StandartNews.com

Варна. Ксероксите за предстоящите избори ще бъдат осигурени в нужното количество. Те ще бъдат максимално семпли, така че всеки да може да борави с тях. Това заяви във Варна министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков. Цената на ксероксите е относително разумна, включена е в разчетите и е предвидена като разход, допълни Райков.

Служебният премиер разкри, че към ЕРП-тата е отправено ясно и категорично предупреждение за осигуряване на качествено електричество по време на изборния процес. „Ако поради ниско напрежение започнат да се създават проблеми и ксероксите почнат да гърмят, ще бъдем много, много строги", категоричен бе Марин Райков.

След като направи проверка на ремонта на главния булевард „Владислав Варненчик” ,който се прави с 5 млн.лева пари от държавата ,служебният приемиер се срещна с ръководството на пристанище Варна –Изток и синдикатите.Наскоро докерите заплашиха със стачка ,ако се осъществи проект за атрактивна зона  в района на Морска гара ,за сметка на корабни места на кея ,което означава съкращаване на щата.Близо 2 часа продължи срещата на премиера при посещението му в порта.

Дълго говорихме за един проект ,който е много присърце на варненци и той трябва  рано или късно да се реализира, каза Марин Райков.Трябва да започнем да планираме разширението на пристанището и преместване на определени дейности на мястото на бившето старшинско училище под Аспаруховия мост .Там ще се изгради един дълбоводен терминал и ще започнем да създаваме предпоставки за бързото му реализиране. На това място може да се създаде една рекреативна зона за варненци ,каза премиерът.Процесите с преместването и освобождаване на част от зоната на пристанището ще вървят паралелно,увери той.

Лора Собаджиева, дъщерята на капитан Собаджиев, който гние от 2 години в Панамски затвор, също се срещна със служебния министър –председател. Райков поиска тя да му изпрати писмо в кабинета.

Още в събота започва отваряне на първо и второ корабно място за да се разкрие атрактивната зона на пристанището.Това е станало ясно по време на дългите преговори на министър-председателя с ръководството на порта и синдикатите ,научи Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай