Първия в света 88-инча 8K OLED TV пуска LG

Телевизорът ще бъде наличен в Северна Америка и Европа от третото тримесечие на годината

Първия в света 88-инча 8K OLED TV пуска LG | StandartNews.com

LG Electronics (LG) обяви старта на продажбите на първия в света 8K OLED TV (модел 88Z9) с предварителни поръчки за 88-инчовия сет, който беше представен миналата седмица в Южна Корея. Продуктът ще бъде наличен в Северна Америка и Европа от третото тримесечие на годината.

Като най-големия OLED TV на LG досега, 8K OLED TV е нововъведение, което стана реалност благодарение на несравнимата технология на дисплея. Този впечатляващ нов модел подчертава превъзходството на OLED в сравнение с LED дисплеите и осигурява най-доброто до този момент изживяване пред екрана. Телевизорът използва усъвършенстван панел с повече от 33 милиона пиксела, за да предостави невероятното качество на картината, което притежава LG OLED TV, най-реалистичните цветове, безкраен контраст и истински черни нюанси. Картината е изключително ясна на 88-инчовия телевизор благодарение на 8K Ultra HD резолюцията (7,680 x 4,320) - 16 пъти по-голям брой пиксели отколкото при full HD, както и 4 пъти повече от UHD.

Отличната производителност на 8K OLED панела на LG е подобрена благодарение на второто поколение интелигентен процесор α (Alpha) 9 Gen 2 8K. Процесорът повишава качеството на картината и звука с технологията за дълбоко обучение (deep learning) и достъп до обширна база данни с визуална информация. Това позволява на чипа да оптимизира съдържанието, чрез разпознаване качеството на източника и имплементиране на най-добрия алгоритъм, гарантиращ невероятно реална картина. С α9 Gen 2 8K processor процесор, 88-инчовия 8K OLED TV на LG може да се похвали с подобрени възможности с ефективното 8К увеличение, както и намаляване на шума при 4К версията, което води до невероятна и жива 8К картина при промяна от 4К (3,840 x 2,160) или 2K (1,920 x 1,080) съдържание. Процесорът също така анализира и условията на заобикалящата среда, за да постигне перфектно ниво на яркост на екрана.

LG 88Z9 потапя зрителите още повече в случващото се благодарение на впечатляващите си звукови характеристики. Качеството на звука се подсилва чрез интелигентен алгоритъм, който може да смесва аудио от два различни канала, за да осигури убедителен 5.1 звук. Дълбокото обучение (deep learning) значително подобрява производителността, чрез анализиране на съдържанието на източника, за да се получат по-добри звукови ефекти във филмите, по-дълбок музикален бас и по-ясни гласове по време на спортни събития. Потребителите могат сами да регулират настройките на звука, за да отговаря на различните условия или да оставят телевизорът сам да настрои най-добрите нива спрямо заобикалящата среда.

За да гарантира изключително HDR преживяване, LG 8K OLED TV идва с Dolby Atmos за невероятно реалистичен звук и интелигентно фино настройване на съдържанието съвместимо с Dolby Vision. Телевизорът поддържа HDMI 2.1, който позволява на зрителите да се наслаждават на 8К съдържание и цели 60 кадъра в секунда. Телевизорът също така поддържа и автоматичен режим с ниска латентност (ALLM), променлива честота на опресняване (VRR) и подобрен аудио канал (eARC).

На някои пазари, LG 8K OLED TV ще се предлага с вградени версии на Google Assistant и Amazon Alexa за максимална гъвкавост, удобство и контрол върху телевизора и свързаните смарт устройства.

„Да бъдем първите, които пускат на пазара първия и най-голям в света 8K OLED TV показва доколко сме решени да управляваме този ултра премиум сегмент при телевизорите и да предлагаме възможно най-доброто изживяване при гледане“, заяви Браян Куон, президент Mobile Communications and Home Entertainment companies в LG. „LG беше пионер във внедряването на OLED на пазара и ще продължи да въвежда най-съвременните TV технологии, които преминават всякакви граници от гледна точка на възможностите при домашното забавление.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай