Първата работа може да помогне на младите да сбъднат мечтите си

Владимир Гогов от Lidl разказва за предимствата на практикантската програма

Първата работа може да помогне на младите да сбъднат мечтите си | StandartNews.com
  • Владимир Гогов от Lidl разказва за предимствата на практикантската програма
  • За десети път тази година Lidl ще проведе своята практикантска програма, насочена към пълнолетни ученици в 11 и 12 клас от цялата страна.

В рамките на два месеца през лятната ваканция те ще работят в магазините на веригата, като се грижат за подредбата на стоката, помагат на клиентите и опознават основните принципи на работа в ритейл сектора. За първи път тази година участниците могат да избират между 6- и 8-часов работен ден. Те ще разполагат и с пет дни неплатен отпуск, за да съчетаят работата с море и почивка. Едновременно с това печелят първата си заплата, а в допълнение получават 200 лв. ваучери за храна месечно и специални отстъпки в Lidl Plus за периода на програмата. За да са още по-мотивирани, най-добре представилите се практиканти могат да спечелят и атрактивни награди – 1500 лв. стипендия за първата година в университета или телефон iPhone 14 Pro, както и две награди на стойност 600 лв. под формата на ваучери за пазаруване в Lidl. Тази година лятната практика ще се проведе от 3 юли до 31 август, като 22 май е крайният срок, до който учениците могат да кандидатстват на jobs.lidl.bg.  

По повод 10-то издание на програмата Lidl гостува на 30 училища в страната, за да представи ползите и възможностите, които тя дава на учениците. Един от хората, които влизат в час, е Владимир Гогов, регионален мениджър продажби в компанията.

Сред предимствата за младите, които посочва, е, че придобиват много нови умения – да бъдат самостоятелни, да управляват времето и приоритизират задачите си, както и да работят в екип. „Хората в Lidl са изключително приветливи и дружелюбни. През цялото време практикантът има до себе си ментор – опитен професионалист, който го напътства и му помага в работата“, казва той. Учениците виждат как работи голяма световна компания като Lidl. Веригата е лидер в търговията на дребно в Европа, както и доказан работодател. За четвърти път тази година Лидл България получи престижния международен сертификат TOP Employer и бе отличена като най-добрият работодател в ритейла у нас.

„Още по-ценното обаче е, че програмата може да бъде изключително добър старт в професионалното развитие на всеки млад човек. Много практиканти след това остават на работа при нас, обучават се за по-високи позиции или кандидатстват за другите ни младежки програми, като например стажантската програма“, добавя Владимир.

Първата работа може да помогне на младите да сбъднат и своя голяма мечта. Също както се случва със самия него. „Като момче мечтаех да си купя бял Volkswagen Golf 3. Струваше ми се много абстрактно и непостижимо. Започнах обаче да работя още като ученик и да спестявам. Първо в ресторант през лятото, а вече като студент и на бригади в Германия. Спестявах всичко за тази цел, докато накрая успях и си купих колата. Бях изключително щастлив, а най-важният урок, който научих, бе, че когато полагаш усилия и си постоянен в мечтите си, те рано или късно се сбъдват. И пътят към тях често започва именно от първата работа“, казва той.

Повече за практикантската програма на Lidl може да намерите тук.

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай