ПроКредит Банк понижава таксите за валутни преводи

Банката на бизнеса няма да събира такса за входящи преводи и намалява тези за изходящи

ПроКредит Банк понижава таксите за валутни преводи | StandartNews.com

След като намали лихвите и таксите за новоотпуснати бизнес кредити от началото на годината, ПроКредит Банк продължава последователната си политика в подкрепа на българския бизнес. С цел да спомогне за намаляването на разходите на малките и средните фирми при обслужване на международните им разплащания, считано от 1 март 2014 г., банката понижава таксите за извършване на международни преводи.

 

ПроКредит Банк изцяло премахва от тарифата си таксата за входящ валутен превод по разплащателна сметка на фирма, която до момента беше 7 евро за суми до 10 000 евро и минимум 10 евро за суми над 10 000 евро. Такса за входящ превод няма да заплащат и физическите лица, клиенти на банката.

 

В допълнение, ПроКредит Банк намалява и фиксира таксата за изходящи преводи в чужда валута. За изходящи валутни преводи с дата следващ работен ден таксата е само 15 евро през интернет банкиране, без значение от размера на превода. Клиентите на банката вече няма да заплащат и допълнителна такса за SWIFT разноски, която до момента беше 10 евро. Фиксираната такса важи както за преводи към валутни сметки в страната, така и за преводи в чужбина.

 

„Новите ни условия за валутни преводи са насочени изцяло в подкрепа на фирмите, които поддържат активни финансови взаимоотношения с партньори извън страната." – каза Рени Пейчева – член на УС на ПроКредит Банк. „Целенасочено фиксирахме таксите на тези нива, защото искаме да стимулираме и фирмите и гражданите да осъществяват преводи предимно през системата ни за интернет банкиране ProB@anking. Вярваме, че тя е не само удобна, но и сигурна, а и спестява време." добавя г-жа Пейчева.

 

Подобрените условия за валутни преводи са още един пример за това, че ПроКредит Банк се стреми да бъде надежден партньор на своите клиенти - малки и средни предприятия и частни лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай