Проекти в надпревара за "Златна рибка"

Проекти в надпревара за "Златна рибка" | StandartNews.com

София. И тази година най-добрите проекти, реализирани по ОП "Рибарство", ще се състезават в конкурса "Златна рибка". 14 от отличниците по усвояване на евросредства ще бъдат оценявани по строги критерии от жури от журналисти и земеделски експерти. Конкурсът се организира от "Стандарт" с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Всеки ден ще представяме проекти на кандидатите за голямата награда - безплатно разработване на проект за кандидатстване през следващия програмен период.

Нов живот за старата галерия

Кандидат:
Местна инициативна група "Приморско - Созопол - Царево"

Проект:
Обновяване на художествена галерия в Созопол.
Художествената галерия на Созопол е създадена през 1991 г. Помещава се в сградата на старото училище "Св. св. Кирил и Методий". Сградата е построена преди повече от век във възрожденски стил и е обявена за паметник на културата.
Основна цел на проекта е ремонт, модернизация и реконструкция на художествената галерия и прилежащото дворно място.

Мярка: 2.2 "Развитие на туристическите атракции" от Местната стратегия за развитие на МИРГ "Приморско - Созопол - Царево"

Одобрената финансова помощ: 585 984,06 лв.

Ферма за щастливи миди

Кандидат:
"Аква фууд" ЕООД, София

Проект:
Изграждане на мидена ферма по нова и интелигента система на отглеждане в залива на Равда. Избраната технология за отглеждане води до ниска себестойност на произвежданата продукция и в пъти по-голям добив на единица площ. Събирането на готовата продукция става посредством "мултимашина", която почиства мидите, контролира гъстотата им с цел осигуряване на оптимални условия за растеж и събира готовата продукция.

Мярка: 2.1 - Производствени инвестиции в аквакултурата; Сектор 01

Одобрената финансова помощ: 1 051 404,74 лв., 60% от одобрените инвестиционни разходи

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай