Празни хотели в Слънчака. Слухове плашат туристите

Хотелиери искат категорична позиция от правителството

Празни хотели в Слънчака. Слухове плашат туристите | StandartNews.com

Родните морски курорти се оплакват, че броят на туристите не е особено голям. Средата на юни вече отмина, а повечето хотели са празни. В Слънчев бряг броят на туристите е по-малък от очакваното.

Курортът е полупразен, каза пред бТВ председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев. 

„Не се оправдават засега очакванията за свръхсезон. Беше прокламирано това, без да се види реалното записване на туристи“, добави той.

„Причините за слабата заетост са няколко. Туристите, които идват от най-близките страни, гледат метеорологичната обстановка – имаше дъждове. Доскоро времето беше доста студено за море. Близката война също плаши хората, слуховете за навлизането на нечиста вода, за взривената стена на язовир „Каховка“, заяви Копчев.

„Това не е така. Правителството трябва да излезе с ясна позиция за това, че по-чиста водата никога не е била. Затова в четвъртък изпратихме писмо до премиера, до министерствата на туризма, на околната среда и на финансите, за да започнат да се дават ежедневно сведения както за температурата на въздуха, така и за тази на морската вода, а и на чистотата й“, добави той.

„Не трябва да има провокации, че има умрели крави, че водата е замърсена. Това се провокации, които плашат туристите. Има анулирани резервации“, поясни хотелиерът. 

Той добави, че в Турция и Гърция има облекчения и припомни, че в югоизточната ни съседка е премахнала много ограничения за влизане в страната.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай