Правят дигитален експортен хъб в помощ на бизнеса

Министър Лъчезар Борисов обеща тази идея да се реализира в най-кратки срокове

Правят дигитален експортен хъб в помощ на бизнеса | StandartNews.com

Икономическото министерство със съдействието на българския бизнес и търговските представители зад граница имат идея за създаване на дигитален експортен хъб като подкрепа на българския износ, който е най-засегнат от епидемиологичната криза.

Това стана ясно по време на видеоконферентна връзка между министъра на икономиката Лъчезар Борисов, представителите на бизнеса у нас и сътрудниците по търговско-икономическата дейност.

Лъчезар Борисов обеща тази идея да се реализира в най-кратки срокове. По време на срещата бяха дадени предложения портфолиото на фирмите и предлаганите от тях услуги да бъде на английски език, за да са по-достъпни за всички потребители в световен мащаб.

По думите на икономическия министър въпреки положителните нива на показателите на вътрешно потребление и инвестициите в страната, създаването на подобна платформа е належащо и е обусловено от спада на българския износ през третото тримесечие на 2020г., който бе най-засегнат от разпространението на коронавирусната инфекция по света.

Той напомни, че именно в условията на криза всички трябва да солидаризираме усилията си и да проявим гъвкавост и креативност, за да спомогнем максимално бързо всеки един сектор от икономиката ни да възстанови позициите си.

Министър Борисов изрази надежда, че създаването на тази нова платформа е стъпка в правилната насока за подкрепа на българските износители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай