Поставят нов шеф на ДАИ до дни

Пуснаха пощенско издание "110 г. дипломатически отношения между България и САЩ"

Поставят нов шеф на ДАИ до дни | StandartNews.com

София. "Продължаваме да търсим наистина консенсусна фигура за директор на „Автомобилна администрация", която да удовлетвори и нас, и неправителствените организации", обяви пред БНР министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Той призна, че срокът, който той е поставил за назначение на шеф на автомобилната агенция, вече е изтекъл. „Надявам се, че в рамките на следващата седмица ще бъде решен въпросът, защото оттам - нататък предстоят много сериозни реформи, за да се спре и намали до минимум корупцията, която мисля, че е била в много големи граници в предходни периоди", допълни Папазов.

Той обясни, че се работи активно и по въпроса с българските превозвачи и проблемите на българо-турската граница. На срещата с турския министър на транспорта Йълдъръм миналата седмица са били проведени разговори и са били разрешени повечето проблеми, като остава само текстовете да бъдат изчистени на експертно ниво. „На 17 и 18 септември в София ще се проведе съвместна транспортна комисия между България и Турция, където ще подпишем протокол, с който мисля, че ще решим всички въпроси", заяви още транспортният министър.

Днес в музея на съобщенията в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията пуснаха в употреба издание на тема "110 години дипломатически отношения между Република България и САЩ". На церемонията бяха министър Папазов заедно колегата си на МВнР Кристиан Вигенин и американският посланик у нас Марси Рийс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай