Вторник,

Пощенска банка с иновативен структуриран депозит

От: Стандарт -
Пощенска банка с иновативен структуриран депозит
A
A
A
  • Пощенска банка представя иновативен структуриран депозит с възможност за атрактивна доходност

 

Пощенска банка стартира предлагането на още един свой иновативен депозитен продукт –„Структуриран Депозит IndexClimateChange в ЕUR“, насочен към клиенти, които търсят допълнителни решения за своите спестявания. Най-новото депозитно решение на банката се предлага в евро за 72 месеца, с гарантирана главница и възможност за доходност, която е обвързана с представянето на индекс –SolactiveClimateChangeEurope BTI RP Index. В сравнение сактуалните стандартни срочни депозити „Index Climate Change в евро“е добра алтернатива за инвестиция с възможност за получаване на доходност.

Доходността по структурирания депозит „IndexClimateChange в евро“се определя отпредставянето на индекса Solactive Climate Change Europe BTI PR Index.При постигнато положително изменение на индекса между началната и крайната дата за периода на депозита, на падежа може да бъде получена доходност, равна на 53% от положителното процентно изменение на индекса, а в обратния случай не се губи нищо от главницата на депозита. Продуктът предвижда възможност за предсрочно прекратяване, което може да стане без неустойка по време на набирателния период и с неустойка от 6% от депозираната сума при предсрочно прекратяване на депозита. Минималната сума за откриване на депозита е 5 000 евро.

Изборът на индекс Solactive Climate Change Europe BTI PR Index е част от устойчивата политика и дългосрочните инвестиции, които банката прави по отношение на опазване на околната среда и съхранението на природните ресурси. Индексът е съставен от акциите на 30 европейски компании, които чрез дейността си и иновативни решения се стремят да се придържат към целите, заложени в Парижкото споразумение за ограничаване на повишаване на температурата на Земята до 2 градуса до 2050 г. Това за пореден път отличава Пощенска банка като отговорна институция, ангажирана сосъществяването на екологичносъобразен бизнес.

„Все повече наши клиенти целят да си осигурят по-добра доходностот стандартните депозитни продукти, затова разработихме този иновативен продукт, който съчетава срочен депозит и възможност за доходност, обвързана с представянето на индекс Solactive Climate Change Europe BTI PR Index. „Структуриран Депозит Index Climate Change“ е алтернатива на спестовните продукти, която гарантира цялостно изплащане на инвестирания капитал на датата на падежа и едновременно предлага възможност за реализиране на доходност. Една от основните ни цели вече 30 години е да предоставяме на нашите клиенти възможно най-добрите финансови решения и качествени продукти, които да отговарят на конкретните им нужди“, коментират от Пощенска банка.

Повече детайли и информация за индекса може да откриете на https://www.solactive.com/Indices/?index=DE000SL0BT91, както и в Основния информационен документза продукта.*

Пощенска банка разполага с богато портфолио иновативни спестовни решения, които са персонализирани и отговарят на финансовите потребности на клиентите, за да им осигурят още по-добро потребителско преживяване.Сред водещите предложения са Депозит „Златна рента“, комбиниран продукт „СпестИнвест“, който е съчетание от депозит и инвестиция във взаимен фонд, както и Спестовна сметка „Мега Плюс“ с възможност за издаване на дебитна карта към нея. Друго специализирано решение, от което могат да се възползват клиентите на банката, е застраховката „Моят план“–дългосрочна застраховка "Живот" със спестовен характер.

Допълнителна информация за актуалните спестовни продукти, предлагани от Пощенска банка, можете да намерите на www.postbank.bg.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички