Порой се изсипа в мините в Стара Загора, затруднява въгледобива

Порой се изсипа в мините в Стара Загора, затруднява въгледобива | StandartNews.com

Стара Загора. На територията на Мини „Марица-изток" за последните 48 часа се е изсипал над 70 л/кв.м, което сериозно затруднява въгледобива. Това съобщиха от дружеството в четвъртък.

От януари досега валежите надвишавали сумарно 900 л/кв. м, което било рекорд за последните 39 години. Пороите са залели огромни площи в трите рудника, което силно затруднявало работата на техниката и хората. В системата за отводняването на трите рудника са били включени общо 67 помпи. На максимума работели и всички налични хидротехнически съоръжения., за да бъде изпомпена водата своевременно и възстановен нормалния ритъм на работа. Временни затруднения имало и за транспортиране на персонала от и към работните им места.

За възникналото форс-мажорни обстоятелства са били известени четирите ТЕЦ-топлоелектрически централи в региона - „Марица Изток -2", „КонтурГлобал Марица изток 3", „AES Гълъбово" и „Брикел"

Със заповед на изпълнителния директор на Мини Марица-изток" е бил въведен в действие и съвместния план за работа при кризисни ситуации между мините, ТЕЦ „Марица изток 2" и предприятие „Язовири и каскади".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай