Пореден срив в САЩ, коя банка изгърмя

Това е третата за последните три месеца

Пореден срив в САЩ, коя банка изгърмя | StandartNews.com

Инвестиционната банка JPMorgan Chase придобива активите на изпадналата в затруднение банка First Republic. Те включват 173 млрд. долара заеми, 30 млрд. долара ценни книжа и 92 млрд. долара депозити. 

Така First Republic Bank става третата американска банка, която се срива през последните три месеца. В края на миналата седмица акциите ѝ се сринаха с повече от 75%. През март пък клиентите ѝ са изтеглиха 100 млрд. долара.

В петък Федералната корпорация за застраховане на депозитите в САЩ се готвеше да постави First Republic Bank под специален надзор и в нея да влезе синдик. Това твърдение, направено от анонимен източник на "Ройтерс", изпрати акциите на банката на дъното със срив от над 40%. Тя затвори търговията със спад от точно 43 на сто при изтрита обща стойност за изминалата седмица от над 75%, пише Нова.

First Republic Bank показа слабостите си при фалита на Silicon Valley Bank преди около два месеца. По един или друг начин тогава банката бе спасена, но не можа да се стабилизира и да покаже сила.

Въпреки всичко случващо се, американският финансов регулатор обяви, че банковата система остава стабилна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай