Събота,

Под лупа: НАП започна денонощни проверки за износа на зърно

От: Стандарт -
498
Под лупа: НАП започна денонощни проверки за износа на зърно
A
A
A

Започнаха денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури. В тях участват служители от „Фискален контрол“ на НАП, съвместно с Агенция „Митници“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, съобщават от приходната агенция.

Обект на инспекцията от страна на НАП са всички транспортни средства, които напускат страната и превозват пшеница, царевица, ечемик, ориз, овес и ръж, предназначени за страни от Европейския съюз.

За по-малко от седмица фискалните контрольори са проверили над 520 камиона с товар почти 14 000 тона зърнени култури, както и документите, придружаващи стоката - товарителници, фактури, платежни и др.

Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички изисквания при вътреобщностните доставки, както и да се проследи надвишава ли се допустимата тежест на товарите.Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на осъществените вътреобщностни доставки на зърно.

Трябва да сме сигурни, че се спазват всички изисквания за тези доставки, преди стоката да напусне страната ни. Благодаря за усилията и денонощния труд, който полагат колегите в нелеки условия близо до граничните пунктове, каза заместник изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова, цитирана в съобщението.

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com