Вторник,

Пловдивският бизнес поиска оставката на областния управител

От: Стандарт, снимка Марица -
497
Пловдивският бизнес поиска оставката на областния управител
A
A
A

Сдружение "Бизнесът за Пловдив" започна протест пред сградата на областната управа с искания за оставката на Йордан Иванов.

Камиони и строителна техника на фирма "ПИМК" се опитаха да спрат на бул. "Шести септември" до сградата на областната управа, но полицията разпореди да си тръгват.

"Бяхме съгласни да ни напишат актове, но те не ни позволиха да спрем камионите", каза за "Марица" собственикът на "ПИМК" Илиян Филипов.

В градинката пред областната управа са служителите на различни фирми, а Илиян Филипов напомни, че оставката е поискана още преди няколко дни, когато областният управител спря решението на Общинския съвет за изменение на ПУП-ове.

"Всички архитекти, инженери и строители са настръхнали от това действие на Йордан Иванов, тъй като изцяло се спират инвестициите в Пловдив, включително и на общината. Становището на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов не е нормативен акт, който задължително трябва да се изпълни. Освен това знаем, че има и друго становище от МРРБ, което допуска изменението на плановете", коментира Илиян Филипов. Той каза, че ще присъстват на срещата с министър Караджов, който пристига при областния управител, ако ги поканят.

Министър Караджов, който пристигна при областния управител, покани на среща протестиращите.

Преди това участниците в протеста се заканиха да блокират кръстовището на бул. “Шести септември” и “Васил Априлов” с жива верига.

снимки: Валентина Биларева

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com