Сряда,

Плашат със спиране на доставките на горива у нас

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
311
Плашат със спиране на доставките на горива у нас
A
A
A

До 13 септември ако ние не инсталираме видеонаблюдението на държавните данъчни складове, няма да изпълняваме едно от условията за данъчен склад и нито една компания няма да работи без да е в рамките на закона.

Това предупреди пред бТВ Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация по повод въведеното изискване производителите на акцизни стоки да подават картина към Агенция “Митници”.

Той заяви, че заради това е вероятно да се преустановят доставките на горива у нас. Той поиска отсрочка от 3 месеца за поставяне на камерите.

По думите му цените на основните горива са идентични с тези от последните няколко седмици и смята, че това е нормално, тъй като няма драстични промени на петролния пазар.

Според него суровият петрол се държи около 40 долара за барел.

“Горивата са най-скъпи там, където доставката е най-скъпа - у нас този регион е Северозападна България. От 2 години в страната не наблюдаваме лятно повишение. Лятното повишение го има ако има по-високо потребление у нас, в Европа, а и дори в САЩ”, уточни той.

Очакват се и резултатите от проверката на Комисията за защита на конкуренцията в Българската петролна и газова асоциация.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички