Перник увеличи застраховките за бедствия

Перник увеличи застраховките за бедствия | StandartNews.com

София. Земетерсението в Перник доведе до ръст на застраховките за природни бедствия и имуществени щети. Това заяви Пламен Ялъмов, изпълнителен директор на ЗАД "Алианц България" в интервю за агенция economymagazine.bg.

"В корпоративния бизнес няма промяна, повишението на тези застраховки идва от продажбата на повече полици на гражданите след земетресението", категоричен е Ялъмов. Най-голям е бил напливът за подобни услуги през май и юни, непосредствено след труса.

Интересът сега обаче не е толкова голям, допълни Ялъмов.В същото време има спад в общото застраховане. Според Ялъмов той е дължи на структурата на този пазар.

В него продължава да преобладава моторния бизнес - "Гражданска отговорност" и "Каско" са със 70% дял, обясни той. Според Ялъмов не е вярно, че цените на гражданска застраховка растат постоянно.

Всички обявяват, че ще повишат цената, но след това някои компании примамват клиенти с твърдението, че при тях цената е по-ниска от тази на конкуренцията, каза той. Цялото интервю може да прочетете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай