Паника при Виктор Николаев! Колко става бензинът

Енергиен експерт направи горещ коментар

Паника при Виктор Николаев! Колко става бензинът | StandartNews.com

Енергиен експерт побесня в студиото на Виктор Николаев на въпроси, свързани цените на горивата.

На въпроса дали има тревога или опасност за поскъпване на горивата - да плащаме над 5 или 10 лв. бензин и дизел, Мартин Владимиров, енергиен анализатор от Центъра за изследване на демокрацията заяви в "Здравей, България":

„Това е шантаж. „Лукойл” за пореден път се опитва да натиска правителството през всяване на паника, която не съществува.

И след нас, на тази маса, ще излязат още 10 експерти, които ще кажат, че всички ще умрем. Защото това е ракурсът, който слушаме от 18 месеца – че без руски нефт, всички ще умрем. Е, не сме умрели.

И без „Газпром” трябваше да умрем и тогава не умряхме, все умираме. Защо го казвам с цинизъм? Защото рафинерията винаги е работила и без руски нефт”.

По думите на Владимиров, ако „Лукойл” иска да изнася продукти, след 1 януари, може да внася неруски нефт. „Никой не ѝ забранява да внася неруски нефт.  И ако иска да внася неруски нефт, тогава ще си ограничи производството на горива до 40-50% от мощността си.

Това е възможно, защото тя е една от най-модерните рафинерии в Европа. И да задоволява само българското потребление. Никакъв проблем няма”, добави Владимиров.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай